Съпругата на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер – Корина, загатна за състоянието му близо 5 години след фаталното му падане със ски във френския курорт Мерибел. Тогава Шуми удари главата си в камък и 6 месеца бе в състояние на кома. В момента той продължава възстановяването си, което се пази в дълбока тайна.

Корина обаче хвърли известна светлина и оптимизъм за любимеца на феновете на високите скорости. Тя направи това в писмо, написано на ръка и пратено на германския певец Саша Хершенбах. Поводът е неговата песен „Роден да се бори“, написана в чест на Шумахер. Хершенбах я изпратил на Корина, след което тя му отговорила. Певецът разкри съдържанието на писмото в свое интервю за списание „Бунте“.

Искрено ви благодаря за посланието и ценния подарък, който ще ни помогне да преминем през тези трудни моменти. Подобни благородни жестове и добронамерени пожелания са огромна подкрепа за цялото ни семейство. Ние всички знаем, че Михаел е боец и няма да се  предаде, се казва в писмото на Корина Шумахер до Саша Хершенбах, който признава, че изобщо не е очаквал да получи отговор.

Седемкратният шампион във Формула , контузи главата си на 29 декември, докато караше ски в Мерибел със сина си Мик. Пилотът удря дясната част на главата си в скала, която разцепва каската му. Следват няколко животоспасяващи операции и 6 месеца в кома. През пролетта на 2014 година е събуден от комата и  транспортиран от болницата в Гренобъл до частното му имение край Женевското езеро. Говори се, че за Михаел се грижат 15 физиотерапевти, които полагат денонощни грижи за пилота на цена от 115 000 паунда седмично, пише Дейли Мейл.

До момента почти нищо не излизаше от най-близкото обкръжение на Шуми относно състоянието, забулено в дълбока мистерия. Думите на Корина обаче дават лъч надежда за пълното възстановяване на легендарния автомобилен пилот.