25 000 евро за бедстващия у нас легендарен холандски боксьор Руди Люберс бяха събрани в родината му само за два дни, след като телевизия пусна филм за него. Бившият съперник на Мохамед Али живее без ток и вода в каравана в село Кошарица край Несебър, предаде 24 часа.

Люберс е голяма звезда в Холандия най-вече заради мача си с Али през 1973 година в Джакарта. След края на кариерата си обаче той лежи 4 години в затвора в Португалия заради трафик на наркотици. През 1999 година обявява фалит заедно със съпругата си Рия, с която имал общ бизнес. Сега и тя е от 7 години в България и е тежко болна.

Единственият документ, който имат, е шофьорската книжка на 73-годишния Люберс. Синът им вече е в Кошарица, за да прибере родителите си обратно в родината им.

В същото време почти е ясно, че Кубрат Пулев ще се бие с Роберт Хелениус от Финландия при дебюта си в САЩ на 23 март в Ингълууд, Калифорния. Мачът още не е окончателно договорен, но е постигнато съгласие по повечето клаузи на договора.

Кобрата залага статута си на задължителен претендент за титлата на Антъни Джошуа на Международната боксова федерация в мача си срещу огромния скандинавец.

 

Джошуа ще почака, Кобрата излиза срещу финландски гигантОчаква се двубоят между Пулев и Хелениус да е на 23 март в Калифорния