Проекта на пловдивския клуб „КА-2 Рейсинг“ и „Омникар България“ – Eneos Cup ще бъде представен официално този уикенд на писта Стара Загора, по време на третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.

До момента се проведоха две състезания от шампионата, а домакин и на двете от тях беше писта „Дракон“, която се намира близо до пловдивското село Калояново. От следващата година Eneos Cup ще стане част от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, като пилотите от този шампионат ще се състезават в отделен клас.

Самата презентация ще бъде днес, когато пилотите от Eneos Cup ще излязат за първата си тренировка на градско трасе. Тя ще бъде с продължителност 15 минути и ще се проведе между двете квалификации на класовете „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“. В неделя пилотите от Eneos Cup ще стартират и в първото си състезание на подобно трасе, като тяхното състезание ще бъде първо в програмата. Съвместния проект на „КА-2 Рейсинг“ и „Омникар България“ включва 8 напълно еднакви автомобила Audi A4. Автомобилите са с 1.8 литрови турбо двигатели, а приблизителната им мощност е 190 к.с. Идеята на проекта е да изпъкнат качествата на пилотите, а не тези на автомобилите.