20 спортисти ще представят България на Зимните олимпийски игри в Пьончан 2018. От тях безспорно най-силните ни представители с шансове за медали са асовете ни в сноуборда Радо Янков и Сани Жекова. През предстоящия сезон носителят на голямата Световна купа за 2016 г. и на малката в паралелния гигантски слалом за 2017 г. Радослав Янков и звездата ни при дамите Александра Жекова отново ще се радват на мощната подкрепа на българските почитатели в Банско. Участие в състезанието се очаква да вземат още талантливият Валентин Миладинов и Теодора Пенчева.

От алпийците добър старт на сезона направи Камен Златков, който се класира на подиума в старт за ФИС в Леви и записа рекордни точки в гигантския слалом в Швеция. В началото на декември се очаква завръщането на Алберт Попов след контузия. Йоан Тодоров също навлиза във форма след травма и започна да участва в стартове на ФИС в гигантския слалом. Тримата ще участват на младежкото световно първенство в Давос (1-8 февруари). При дамите Мария Киркова започна сезона с класирания от 12-о до 20-о място в слалома и гигантския слалом, пише sportal.bg.

Световният шампион в ски скока при младежите за 2011 г. Владимир Зографски навлиза във форма, тренирайки под ръководството на сребърния медалист от олимпиадата в Калгари през 1988 г. Матиас Зупан. Очаква се още през декември той да влезе в Топ 30 на старт от Световната купа и да си гарантира квота за олимпиадата.

Силно започна сезона водещият ни състезател в ски бягането Веселин Цинзов, който на 19 ноември в Саариселка постигна победа на 15 км свободен стил и пето място на 10 км класически стил. 21-годишният талант Йордан Чучуганов показа прогрес с 18-ото място за ФИС във Финландия на 15 км свободен стил и 22-ото на 10 км класически стил. При жените Антония Григорова се класира 18-а на 10 км свободен стил в старта за ФИС в Саариселка.