Вратите на националния отбор по волейбол за мъже за бившия вече селекционер Пламен Константинов не са затворени, но и не са широко отворени, разкри президентът на федерацията Данчо Лазаров, който остава на поста си до 2021 година. От думите му се разбра, че при определени обстоятелства Константинов може отново да поеме тима, с който не успя в пълна степен да оправдае очакванията на световното, на което бяхме съвместни домакини с Италия. Преди броени дни на официалния сайт на родната централа излезе съобщение, в което бе обявена раздяла с Пламен, но явно нещата не стоят точно така.

Не мога да ви кажа, че договорът на Пламен Константинов няма да бъде подновен, саза Данчо Лазаров след заседанието на УС на федерацията. Много точна формулировка дадохме по случая и тя беше, че двете страни запазват правото си да преобмислят 4-годишното пребиваване на Пламен Константинов като треньор на българския национален отбор по волейбол и запазват правото си в своята преценка дали да продължат или не. Тоест към един определен момент ние прекратяваме нашите взаимноотношения, което беше редно да направим, но това не означава, че окончателно сме прекратили възможностите евентуално Пламен отново да бъде треньор на България, както и той предполагам. Но дали би се съгласили или не, това е друга тема. Запазили сме тази възможност той отново да бъде, която важи и за нас и за него, но и двете страни са свободни в своята преценка. Ако го тълкувате правилно ще разберете, че вратата за Пламен Константинов не е затворена, но не е и широко отворена, допълни той.

Президентът на БФВолейбол отказа да коментира твърденията, че италианският треньор Силвано Пранди отново ще поеме националите. Мога да ви кажа, че до момента не сме обсъждали нито една кандидатура. Най-вероятно след Нова година ще стане ясен новият треньор,  отсече Лазаров.