Треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов бе доволен въпреки загубата на отбора от Русия на световното първенство в Полша.
България загуби от Русия с 2:3 гейма в мач от първата групова фаза на световното първенство по волейбол за мъже в Полша. „Сборная" стигна до успеха, след като губеше с 0:2 гейма.
След мача треньорът на националния отбор на България Пламен Константинов заяви пред сайта на турнира, че въпреки загубата, е доволен от играта на отбора. Той изрази надежда, че избраниците му ще могат да поддържат показаното ниво и в следващите мачове.
Специалистът отбеляза, че „Сборная" е направила нещо феноменално, реализирайки 17 аса и показвайки почти перфектна игра в атака. Константинов допълни, че е подготвял тима си точно за такава игра, но не е очаквал изключителното ниво, което са демонстрирали руснаците.
Треньорът на България каза още, че проблемът с контузията на Виктор Йосифов, който принудително напусна още в началото на мача, е оказало влияние.