Германия официално обяви новия си треньор. Без изненада това ще е досегашният наставник на Байерн Мюнхен Ханзи Флик. 56-годишният треньор подписа договор до 2024г. 

Така той ще води Германия със сигурност на Световното първенство през 2022г. в Катар и на европейското през 2024, на което именно Германия е домакин. 

Договорът влиза в сила от 1 юли 2021г. Припомняме, че след края на европейското първенство дългогодишният наставник на Бундестима Йоги Льов ще напусне поста си година преди договорът му да изтече. Льов обяви решението си още преди първенството. 

Флик беше помощник-треньор на Льов от 2006 до 2014-а година. Последните години Флик беше треньор на Байерн Мюнхен, с който спечели всичко. 

"Всичко мина изненадващо бързо и нямам търпения да започна работа. Благодаря на Байерн Мюнхен за страхотните емоции. Играчите имат страхотни качества и можем да направим нещо голямо. Имаме много добър екип, с който съм работил и преди. Ще направим всичко, за да се представим добре на европейското първенство, което ще бъде у дома през 2024г. Пожелавам на отбора успех на европейското и се надявам Йоги Льов да напусне поста по най-добрия начин. Той постигна много за тези години", заяви Флик.