Община Пловдив ще дари 2000 лева за лечението на великата пловдивска баскетболистка от 70-те години Пенка Стоянова, която се бори с онкологично заболяване. Сумата е максималната възможна за подобна цел и току що бе гласувана на сесията на Общинския съвет. Предложението бе на кмета на града Иван Тотев, влезе в извънреден порядък и бе гласувано с пълно единодушие.

Минути преди това голямата баскетболистка и треньорка Тодорка Николова призова от трибуната за помощ към Пенка. Николова бе удостоена с почетен знак на Пловдив заедно с големия баскетболист от 70-те и 80-те години Милко Арабаджийски, волейболната легенда на Локомотив Каспар Симеоново и емблематичния футболист на черно-белите от 70-те години Георги Василев. Кампания за набиране на средства за лечението на Пенка Стоянова върви от известно време в пловдивские среди. Преди няколко месеца, през февруари голямата баскетболистка на Марица представи автобиографичната си книга "Царицата на баскетбола".

В дневния ред на сесията има точка и за дарение на същата сума от 2000 лева за лечението на гросмайстор Любев Попов - Бачката, който също се бори с коварна болест. Очаква се и тя да бъде гласувана единодушно.