Мъжкият национален отбор по футбол ще приключи днес световните квалификации за класиране на Мондиала в Катар през 2022. Момчетата на Ясен Петров ще гостуват на Швейцария в последния си мач от пресявките. Двубоят е днес от 21:45ч. в Люцерн.

През миналата седмица България направи 1:1 като гост на Украйна в контрола, а Швейцария също направи равенство - 1:1 като гост на Италия във важният сблъсък за първото място в групата.

Двамата между Швейцария и Италия за първото място ще е до последно. Двата отбора са с равни точки по 15, но италианците имат предимство в показателите и са първи. Така и двата отбора трябва да търсят задължителни победи днес. Италия гостува на Северна Ирландия. Разликата между двата отбора е два гола в полза на Италия и победа с 3:0, 4:0, 5:0 може и да класира "кръстоносците" на Мондиала за сметка на европейския шампион. Само победителят в групата се класира директно за първенството, а вторият ще играе бараж. 

Националите също ще имат цел и тя е да завършват на третото място. В момента Северна Ирландия и България са трети с по 8 точки, но ирландците са с по-добрите показатели. България може да завърши на третото място ако измъкне нещо от Швейцария и Италия победи Северна Ирландия. 

Съдия на двубоя ще е французина Беноа Бастиен.

Вероятни състави: 

Швейцария: Ян Зомер, Рикардо Родригес, Фабиан Шар, Мануел Аканджи, Силван Видмер, Денис Закария, Ремо Фройлер, Рубен Варгас, Джердан Шакири, Ренато Щефен, Ноа Окафор

България: Иван Караджов, Кристиан Димитров, Андреа Христов, Иван Турицов, Димитър Велковски, Тодор Неделев, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Доминик Янков, Димитър Илиев, Атанас Илиев