Световният №1 Рафаел Надал засипа с похвали най-добрия ни тенисист Григор Димитров преди двубоя им утре от полуфиналите на силния турнир в Пекин. Това е втори сблъсък между двамата в китайската столица. Преди година Гришо победи испанеца с 6:2, 6:4 на четвъртфиналите, като това е единственият му успех до момента в мачовете помежду им. Днес българинът победи Роберто Баутиста Агут с 2:1, а Надал се справи с Джон Иснър след 2:0.

Утре ще е трудно със сигурност. Григор играе добре и постигна хубава победа днес. Ще видим какво ще се случи. Ще опитам дам всичко от себе си. Надявам се да бъда готов. Сигурен съм, че и двамата ще излезем на корта с мисълта за победа и ще се раздадем докрай”, каза Рафа.

Григор е тенисист, който наистина харесвам, добър приятел в тура. Той завършен играч. Притежава всички удари и е голям талант. Има много добър сервис и страхотен форхенд. С бекхенда си пък може да променя ритъма много добре, слайсът му е отличен, също и топспина от бекхенд. Обича да излиза на мрежата. Смятам, че Григор Димитров е тенисист, който показва невероятно отношение и притежава позитивен характер, допълни испанецът. Очаква се мачът между Григор и Рафа да започне утре най-рано в 11.30 часа българско време. Двуоят ще бъде предаван пряко по Mtel Sport1.