Пловдивският тенисист Димитър Кузманов проби в основната схема на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в Лима (Перу) с награден фонд 50 хиляди долара. Мико грабна убесителна победа в решаващия мач от пресявките срещу аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро с 6:3, 6:1. Така 24-годишният национал за Купа Дейвис си осигури 520 долара и 3 точки за световната ранглиста, в която заема 411-ото място. В първия кръг българинът ще срещне 190-сантиметровия Марсело Аревало от Салвадор, който е 213-и в класацията на АТП.

Междувременно Григор Димитров реши да се откаже от провеждащия се през тази седмица турнир по тенис във Виена.  Българинът получи "уайлд кард" от организаторите и бе поставен под номер 3 в надпреварата от категория ATP 500. С оглед на натоварената програма на Григор през последните седмици обаче от щаба му са преценили, че е по-добре да използва седмицата за подготовка преди турнира от сериите Мастърс в Париж, който започва следващия понеделник. Там Гришо е поставен под номер 6 в основната схема. Преди него са Рафа Надал, Рожър Федерер, Марин Чилич, Александър Зверев и Доминик Тийм.

Гришо игра в три поредни седмици - в Пекин, Шанхай и Стокхолм, като през настоящия месец навъртя 11 мача в рамките на 19 дни.