Марица показа, че е дорасла да се мери с най-големите във волейбола. Момичетата на Иван Петков се държаха като равни със силния руски тим на Динамо Казан, но в крайна сметка загубиха с 3:0 /19, 23, 23/ в първия си мач от груповата фаза в Шампионската лига. 3000 човека напълниха Колодрума и подкрепяха неистово пловдивчанки, които се отплатиха със сърцата игра. Мачът бе изгледан от кмета на града Иван Тотев, районни кметове, футболисти.

В първата част гостенките, в чиито редици играе капитанката на националния отбор Елица Василева, взе аванс от 4 точки, които поддържаше до края. Във втората Динамо отново поддържаше минимална преднина, маричанки изравниха до 20:20, но не можаха да обърнат гейма в своя полза. В третия Динамо дръпна с разлика до средата на частта, но жълто-сините не се отказаха и настигнаха титулованите си съпернички. За съжаление не успяха в края, но показаха, че имат сили и възможности да мечтаят за нещо повече в най-силния турнир.

Най-резултатна за Марица бе Нася Димитрова с 18 точки (6 аса, 3 блокади), 13 добави Кремена Каменова (1 ас). За тима от Казан Ели Василева завърши с 11 точки (1 ас, 1 блокада), по точка повече записаха три състезателки - Ирина Корольова (1 ас, 1 блокада), Ирина Воронкова (1 блокада) и Наталия Мамадова. Следващият двубой на маричанки е срещу сръбския Визура Рума, на 11 януари (четвъртък) от 18:30 ч., отново в Пловдив.