Любослав Пенев потвърди участие в срещата на всички национални треньори от зона „Европа" в Санкт Петербург във вторник и сряда. Очаква се визитата да бъде уважена лично от руския президент Владимир Путин. Държавният глава дори е включил в програмата обща снимка с всички селекционери. Тя е насрочена за 16 септември от 10:00 ч. местно време в петзвездния хотел „Коринтия". Любо ще лети за Русия в понеделник с помощника си в представителния тим Давид Родригес.

Събитието е под съвместната егида на ФИФА и УЕФА, но предизвиква голяма полемика в Западна Европа заради все по-обтегнатите политически и икономически отношения с Русия. То ще е първата значима международна проява с участието на Путин след влизането на новия пакет санкции срещу страната му, пише в. "Преса".

Предвижда се на семинара с футболните треньори да бъде направена равносметка на представянето на европейските държави на световното първенство в Бразилия и да бъде отдадена чест на новия първенец на планетата - Германия. Присъствието на наставника на Бундестима Йоаким Льов обаче все още е под въпрос. До вчера от Германския футболен съюз пазеха пълно мълчание по въпроса. Медиите също не бяха наясно дали след неделното посещение на двубоя от Бундеслигата между Хамбургер и Хановер треньорът ще хване самолета за Санкт Петербург.

Наставникът на европейския шампион Испания Висенте дел Боске вече обяви, че ще приеме поканата.

TrafficNews.bg