Легендарният шведски тенисист и настоящ коментатор и анализатор Матс Виландер посочи играчът, който перфектно съчетава качествата на двамата най-велики в историята – Роджър Федерер и Рафаел Надал. Според него това е гръцкият тенисист Стефанос Циципас.

Не съм притеснен за това какво ще се случи, когато Федерер се оттегли. Разбира се, ще загубим най-очарователния играч, който тенисът някога е имал, но виждали ли сте как играе Циципас? Той е комбинация между Федерер и Надал. Той е тенисист с аура. Ако трябваше да избирам, всеки път бих предпочитал да гледам Циципас пред Федерер или Надал. Циципас играе със същата елегантност като Федерер, играе със същата страст като Надал и притежава борбения дух на Надал. Това е невероятно, коментира Виландер пред Tennis World.

Когато говорим за Голямото трио, не споменаваме името му, защото още не е спечелил нищо, но нека му дадем време, той е толкова млад, добави Виландер. Той коментира и друг млад талант на световния тенис – канадецът Денис Шаповалов. Напомня ми на Анри Льоконт, срещу когото бе много трудно да играеш, когато се намираше във форма, но му липсваше постоянство на най-големите турнири, сподели 54-годишният швед.