„Благодаря ви, че ме накарахте да се гордея с вас!“ С тези думи кметът на община „Марица“ Димитър Иванов поздрави хандбалистите от с. Труд за безапелационната им победа на 24-тите игри на малките селища в с. Аспарухово, община Дългопол, област Варна.

Шампионите от ХК „Труд“, родителите им и треньорът Александър Богданов дойдоха в кабинета на градоначалника, за да покажат победната купа от първенството.

Кметът отстъпи стола си на капитана на тима Запрян Петранов и подчерта, че младежите са следващото поколение лидери, което ще изведе България до още по-високи върхове.

Димитър Иванов благодари за положения труд на момчетата и на треньора, а на родителите – за подкрепата и съдействието, които им оказват. Той подари на 11-те състезатели средства за дългоочаквания морски лагер през август, на който те ще се подготвят за предстоящия сезон.

„За да продължите да побеждавате и да печелите първенства, не само на национално, но и на международно ниво, моят най-голям подарък за всички вас, е спортната зала в с. Труд, която в момента се строи“, допълни кметът.

Той прие поканата да присъства на първата тренировка на тима в новопостроеното спортно съоръжение.

11-те момчета от отбора на Александър Богданов удържаха 4 убедителни победи над съперниците си от Хасковски минерални бани/20:8/, Опака /20:8/, Гложене /16:5/ и домакините от Дългопол/25:4/.

Капитанът Запрян Петранов бе обявен за най-добър състезател на първенството, а Данаил Кацаров – за най-добър вратар.

Това е 11-та шампионска и 4-та поредна титла за отбора на ХК „Труд“, което го прави рекордьор по победи в мъжкия профил на Игрите.

Трима от състезателите в тима – Николай Тузев, Запрян Петранов и Владимир Тасков, са включени и в разширения състав на Националния отбор по хандбал за момчета до 12 г.