Чувствам се страхотно в Пловдив. Не може да е иначе, след като идвам от минус 50 градуса в Канада на плюс 15 в Пловдив. Това заяви канадската волейболна националка Шайна Джоузеф, която вече е част от Марица. Състезателката направи много добър дебют в мача от Шампионската лига снощи срещу сръбския Визура, загубен с 3:1 гейма, и записа 9 точки.

Не ми трябваше много, за да подпиша договора си, защото отборът играе в Шампионката лига и ми допадна стратегията за развитие. Освен това прецених, че тук ще получа адекватни треньорски грижи, които да ме изградят още повече като волейболистка. Всички ме посрещнаха изключително радушно, а от българската кухня най-много ми харесва мусаката, каза още Шайна.

Президентът на Марица Илия Динков и старши треньорът Иван Петков не скриха, че може да има и още чужденки в Марица, тъй като у нас вече се изпитва недостиг на качество. Първоначално бяхме решили да работим само с българки, но в Шампионската лига нещата са съвсем различни. А силните българки, които биха ни свършили работа, играят в чужбина, каза Петков. Затова може да се подсилим и с други чужденки като Шайна, за да държим високо ниво. Тя идва от един от най-реномираните университети в Америка и е много добре школувана, допълни треньорът. Освен желанието ни да подсилим състава, зависи и от партньорите ни, тъй като подобна стъпка е свързана с допълнителни финансови средства. Надяваме се на по-голям бюджет за следващия сезон, допълни Илия Динков.

Мениджърът на Марица Борис Халачев благодари на публиката, която напълни Колодрума за мача с Визура. 4000 души имаше в залата – лично аз не съм виждал толкова публика на наш мач. Ще се опитаме да продължим да радваме феновете, защото само така можем да пълним залата, каза Халачев. Не изиграхме по най-добрия начин мача с Визура, но фактът, че сме стигнали дотук е показателен за работата ни, коментира Иван Петков вчерашния двубой от Шампионската лига. Допуснахме грешки, каквито не сме допускали и в контролите. Емоцията и прекалената амбиция за първа победа ни попречи, допълни той. С нашето разглезващо първенство имаме пропуски, добави Илия Динков. Липсват ни история и традиции на най-високо ниво, заключиха шефовете на Марица. Те поясниха че предстоящият трети съперник – полския Хемик, има най-висок бюджет в Полша, осигурен от най-големия химически концерн и е шампион на страната в последните години и редовен участник в Шампионската лига. Това не значи, че нямаме шансове, каза Петков.

Ръководството представи и новия си спонсор – ресторант Торо Гранде, в който ще се хранят волейболистките и треньорите на Марица.