Утре в Бургас ще бъде даден старта на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта в което се очаква да вземат участие 55 пилота, разделени в 4 различни серии. Писта Бургас трябваше да се състои на 4-и април, но беше отложена за 8-9 май, поради провеждането на парламентарните избори.

За четвърти пореден сезон в шампионата ще се включи и пилотът на пловдивския клуб КА-2 Рейсинг Тийм Камен Василев. През миналата година, Василев взе участие във всички 4 проведени кръга. Най-доброто си постижение той записа на Писта София, където успя да се качи на подиума. 

„Готов съм за старта на сезона”, сподели Василев. „Преди началото на сезона наблегнах повече на физическата подготовка. Направихме и няколко теста преди първото състезание и чакаме старта в събота”, добави той.

Отборът на КА-2 Рейсинг Тийм, който завоюва титлата при тимовете през миналата година ще бъде представен от шестима пилоти в бургаското състезание. В серия Спорт отборът ще бъде представен от Александър Димитров (Honda Civic), серия Туринг - петкратният шампион Иван Влъчков (Honda Civic), победителят на Писта София през 2020 - Кольо Карастоянов (Honda Civic). В клас Макси - Константин Маршавелов, Камен Василев и Венцислав Станев, като и тримата са с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Венцислав Станев ще направи дебюта си в серия Макси, след две спечелени титли в Eneos Cup.

Състезателният уикенд ще стартира в събота от 13:00 часа с квалификациите за място, а състезанията в неделя започват от 10:00.