Ръководството на Виктория Волей (Пловдив) проведе треньорски семинар, който се състоя в СУ „Цар Симеон Велики“ в Пловдив. Специален гост-лектор беше известният италиански специалист Андреа Буратини, който в момента работи в Левски София. В ролята на негов преводач влезе легендата на българския волейбол Ани Узунова.

51-годишният Буратини е считан за един от най-успешните треньори на подрастващи в Италия. В продължение на 9 сезона той бе главен треньор в школата на Тренто, а в кариерата си има близо 20 шампионски титли като наставник на подрастващи гарнитури в родината си.

„Децата се представиха много добре. Доста хора присъстваха и затова смятам, че семинарът премина доста добре. Следващият път ще го направим за повече време. Още в началото казах на Драган Иванов (б.р. главен треньор във Виктория Волей), че тази юношеска група, с която тренирахме, е много интересна“, заяви Андреа Буратини.

„От Виктория Волей са излезли много състезатели. Дори сега във всички водещи отбори в България има състезатели на Виктория Волей. Трима-четирима от тези момчета ми направиха силно впечатление, много интересни са“, допълни още известният италиански специалист.

Над 40 треньори от цяла България присъстваха на двудневния семинар, като сред участниците имаше бивши и настоящи национални селекционери. След всяка лекция Андреа Буратини провеждаше демонстративни тренировки с участието на състезатели от Виктория Волей.