Г-н Бонев, националите се събраха за първи лагер. Какви са вашите очаквания за представянето им в квалификационната група с Италия, Азербайджан, Хърватия, Норвегия и Малта?

- За съжаление, шансовете ни не са никак високи за класиране на следващото европейско първенство. Но бих искал футболистите да разберат, че на националния отбор му е време да играе на голям форум - европейско или световно, защото от доста години не сме били на такъв, забравихме какво е. А и това е големият има шанс на тях самите да идат на първенство и да почувстват уникалната атмосфера.

И да гледаме хубав футбол, да играят като истински отбор.

-Стига с тоя хубав футбол! Предпочитам грозна победа, отколкото красива загуба. Когато гостуваха на Италия предния път, направиха страхотен мач, такъв, какъвто нев бях гледал отдавна. Но се помни резултатът, а не играта.

Появиха се коментари защо Любо Пенев е взел този или онзи, има играчи от втора китайска дивизия, правилен ли е изборът му?

- Любо Пенев много го уважавам и като човек и като специалист. Не мога да коментирам избора му. Да видим какво ще стане, пък тогава с градивната критика. Вярвам твърдо на Любо! Сигурен съм, че е направил правилния избор, че вярно си е направил сметката.

Също има критики, че националите не играят контроли...

- Любо знае какво прави. Вероятно иска само качествени отбори, а такива не могат да се намерят. Тук е работата на БФС. Защо му е да играе със слаби противници, срещу които не може да види истинското състояние на отбора. А и ние самите вече не сме привлекателен съперник, няма какво да се лъжем.

Имахте в края на миналата седмица малко спречкване със Стойчо Младенов на стадиона, какво стана?

- Не, със Стойчо - не. Исках да питам нещо четвъртия съдия и от тяхната пейка някой се обади. Това беше. Даже след мача Стойчо дойде при мен и ми вика: "Бате Ицо, не обръщай внимание". Ние с него много се уважаваме и му желая успех. Той прави от нищо нещо.

Има ли светлина в тунела за Локомотив (Пд)?

- Винаги има, Локо е голям отбор. Или както се пее: "А дано, ама надали". Знаехме, че ще е трудно, но мисля, че ще се справим.

Източник: България днес