Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели историческа първа победа за България на първия отборен турнир за мъже ATP Cup в Сидни. Гришо обърна Даниел Евънс с 2:6, 6:4, 6:1 и изравни резултата срещу Великобритания на 1:1, след като по-рано пловдивчанинът Димитър Кузманов загуби достойно от Камерън Нори с 1:2 сета. Следва мач на двойки, който ще определи крайния победител в двубоя. В другата среща от нашата група С Белгия надигра Молдова.

Гришо започна неуверено, допусна доста грешки и три пробива и отстъпи първата част. След това постепенно успя да напипа ритъма си и проби във втора част. Димитров сервираше при 5:3 в своя полза, но отново допусна пробив. Все пак след доста дълъг гейм той отново успя да пробие, оползотворявайки втория си брейкпойнт в сервиса на съперника си и изравни частите. В тези минути особено силно оръжие на Гришо бе бекхендът по правата, от който направи и доста печеливши ретури.

Успехът даде психологическо предимство на нашия в третия решителен сет, в който проби още в началото и поведе с 3:0. След това Гришо бе неудържим до края на двубоя и не остави никакви шансове на британеца, като гарнира победата си с изключително атрактивни изпълнения.