Най-добрият ни тенисист Григор Димитро записа най-успешния син сезон в кариерата до момента, а венец на усилията му през годината бе класирането за финалния Мастърс на осемте най-добри в Лондон. Всъщност Гришо може да постигне нещо още по-голямо на този турнир – напълно вероятно е да завърши годината като номер 3 в световната ранглиста – непосредствено след живите легенди Рафаел Надал и Роджър Федерер.

За да се случи това Гришо трябва да спечели следващите си две срещи в Лондон, без да е наложително да победи и на финала. Тази вечер след 22 часа той играе последния мач от група „Пийт Сампрас“ срещу резервата Пабло Карено Буста, който замени отказалия се поради контузия Рафаел Надал. Двубоят на практика е без значение за нашия, който си осигури първото място в групата. Утре, също в 22 часа, нашият излиза на полуфинал срещу Джак Сок. При успех в тези два двубоя българинът ще събере 4650 точки и ще изпревари третия в класацията Александър Зверев, който има 4610 точки, но вече отпадна от надпреварата в Лондон. Ако загуби тази вечер, Димитров пак може да стане трети, но трябва да спечели титлата.

С невероятното си представяне в английската столица Григор стана едва шестият дебютант във Финалите на АТР през последните 10 години, който прескача груповата фаза и стига до елиминациите. Седмият стана Джак Сок, който ще спори с Григор в полуфинала. Напълно е възможно българинът да стане първият дебютант с титла от Финалите на АТР от 1998 година насам, когато триумфира Алекс Кореча.