Австралийският тенисист Бърнард Томич отнесе солена глоба на Уимбълдън. Той ще олекне с 45 000 паунда, които ще му бъдат удържани от спечелените пари от наградния фонд на турнира. Причината е непрофесионално отношение и недостатъчните усилия, които е вложил в мача си срещу Жо-Вилфред Цонга, загубен с 1:6, 2:6, 4:6.

Томич допусна поражението само за 58 минути, което е най-бързата загуба в турнира от 15 години, когато Роджър Федерер победи Алехандро Фая за 54 минути. На пресконференцията след срещата журналист попита Томич дали е доволен от усилията, които е вложил в мача, на което австралиецът отвърна: Следващият въпрос, моля! Играх толкова, колкото можех, тоест – ужасно. Имах тежък мач в първия кръг и знаех, че ако не се чувствам добре, ще загубя бързо, коментира тенисистът.

Бърнард Томич бе считан за един от най-големите таланти в тениса преди години. През 2011 г. едва 18 годишен той стана най-младият четвъртфиналист на Уимбълдън от 1986 година. След това тенисистът се замесваше в множество скандали и така и не успя да оправдае очакванията.