Четвъртата ни ракета Елица Костова започна по изключително успешен начин тазгодишното си участие на втория турнир от Големия шлем за годината „Ролан Гарос". 231-ата в световната ранглиста се справи чисто с 2:0 сета, в отделните части 6:3, 6:2 със Салма Джубри в първия кръг на квалификациите, съобщава gong.bg. Костова бе ниво над младата си опонентка в разиграванията и това ѝ донесе крайната победа.

18-годишната французойка влезе в пресявките със специална покана и успя да вкара висок процент първи начални удари (71%), но правеше грешки и не можеше да поддържа темпото на нашата представителка.

Елица бързо дръпна в първия сет с 4:0 гейма и макар да допусна лек спад и брейк на 0 в шестия гейм, тя си върна инициативата и довърши започнатото.

През втората част също имаше един труден гейм, в който тя успя да спаси четири точки за пробив, но се поддаде на напрежението при петия и изостана с 1:2. До края все пак бе категорична и почти не загуби повече точки.

Във втория кръг на квалификациите Костова ще се изправи срещу победителката от срещата между Екатерина Горгодзе и Рената Заразуа.