Локомотив (Пд) записа втора домакинска загуба (след тази срещу Берое 1:2), след като загуби от Черно море с 1:3 в среща от 17-я кръг на „А“ група ст. “Локомотив“ в парк „Лаута“. Единственото попадение за Локомотив (Пд) вкара влезелият като смяна през втората част Зоран Балдовалиев, но то бе напълно недостатъчно срещу по-високата ефективност на гостите, които реализирахаа 3 гола от едва 4-5 чисто голови положения.

Загубата за момчетата на Христо Колев става още по-болезнена, тъй като от средата на втората част те играха срещу противник, който има в състава си 10 души след червения картон на Стефан Станчев от отбор ана Черно море. По този начин Черно море се откъсва с 3 точки повече – 24т. на 5-та позиция, докато Локомотив запазва 7-ото си място.

Първото голово положение в мача се откри пред футболиста на Локомотив (Пд) Илиян Йорданов още във втората минута на срещата, съобщи трибуна Пловдив. Тогава Мартин Камбуров изведе добре бързоногото крило, който от своя страна напредна леко и отправи силен удар към Китанов. Младият вратар на Черно море обаче бе на място и спаси.

Черно море открива резултата с 7-та минута, след като Дани Георгиев намери непокрития в наказателното поле на Локомотив (Пд) Матиас Курьор, който стреля от близка дистанция и заби седмия си гол от началото на сезона.

Дани Кики опита мигновено да върне попадението, след като стреля от над 25 метра, но право в ръцете на Китанов. В 15-та минута Ванчо Траянов отправи точен удар към вратата на Китанов, но отново стражът на Черно море се справи със ситуацията.

Въпреки че темпото на игра спадна в средата на първата част, „моряците“ успяха да ударят за втори път в 35-та минута. Тогава Стефан Станчев центрира отдясно и Бурабия с прецизен удар в глава от около 10 метра направи резултата 2:0 за гостите.

Един от най-активните за „смърфовете“ в този мач Дани Кики отново пропусна да се разпише в 39-та минута, когато от едва няколко метра не успя да уцели вратата на Черно море.

TrafficNewS.bg