Спорът между ЦСКА и ЦСКА 1948 за това кой е истинския ЦСКА бледнее пред драмата между Стяуа и ФКСБ. 

Румънският гранд Стяуа, който вдига Шампионската лига - тогава Купа на европейските шампиони през 1986г. в момента е раздирана от огромно разделение. 

Реално има два отбора, които претендират, че са истинската Стяуа, но за разлика от ЦСКА, където и двата носят името ЦСКА, едната Стяуа е с име ФКСБ. 

ФКСБ играе в елита на Румъния и играе на националния стадион Арена Национал - най-големият и модерен стадион в страната.

Драмата започва през 2017-а година, когато Министерстовто на вътрешните работи съди клуба, че румънската армия е законният собственик на логото, цветовете, отличията и името на Стяуа Букурещ. Министерството печели и Изпълнителният комитет на Румънската футболна федерация променя името на клуба на ФКСБ.

Собственик на клуба е скандалният бизнесмен Джиджи Бекали, който запазва отличията на Стяуа Букурещ, както и коефициентът в УЕФА, както и изразява надежди да върне името в близко бъдеще, но името така и не върнато. 

На 5 юли 2019 идва ново неблагоприятно решение срещу ФКСБ, според което ЧСА Стяуа Букурещ е законният правоприемник на отличията на Стяуа до 2003 година, но то не е окончателно.

В същото време Министерството на вътрешните отбори създава отбор ЧСА Стяуа, който обявява за първоприемник на истинската Стяуа. Тимът започва от най-долните дивизии на румънския футбол, но министерството плаща сериозна сума от построява чисто нов стадион, който е открит през 2021-а година. Стадионът е посторен на митичния "Генча", който е бил дома на отбора дълги години преди да бъде построен националния стадион. Съоръжението дори в момента приема Европейското до 21 години, а мачът на Румъния с Испания се игра на него. 

ЧСА Стяуа успя да спечели промоция през миналия сезон, но федерацията не допусна отбора, защото той е собственост на държавна институция. УЕФА също резна ЧСА Стяуа, а голяма част от играчите се разбягаха. Тимът беше напуснат и от бившия играч на Ботев Цветелин Чунчуков. 

Ултрасите са на страната на ЧСА Стяуа, но масовката от фенове са към ФКСБ, споделя спортният историк Теодор Борисов пред TrafficNews. Според него голяма част феновете ще застанат на страната на ФКСБ, защото ще има голямо разочарование от привъжрениците към отбора на военните, че не са ги върнали в елита. 

Реално ЧСА Стяуа си остава във второто ниво на румънския футбол и докато не смени собствеността си няма право да печели промоция за елита на Румъния.

В същото време ФКСБ продължава да играе в евротурнирите, а сега ще срещне ЦСКА 1948 в битка във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.  В първия мач ЦСКА 1948 е домакин на националния стадион, а ответния мач в Букурещ ще се играе на стадион Триумфална арка, който се използва повече за ръгби, но ФКСБ е наказан с лишаване от домакинство, а националният стадион в Букурещ е и зает по това време.