Академик Бултекс 99 грабна 4-та поредна победа във всички турнири и общо 6-а в НБЛ. Пловдивският баскетболен тим победи гостуващия Академик Сф с  85:72  /23:8, 19:21, 21:20,  22:23/. Успехът не дойде лесно, въпреки, че два пъти домакините правиха разлика от 20 точки. Гостите успяваха да се върнат в мача с агресивна защита и добра далечна стрелба, но в крайна сметка оп-опитният и класен тим на Академик Бултекс 99 победи напълно заслужено.

Домакините започнаха много мотивирано и натрупаха аванс от 15 точки още след първата четвърт след отлични изяви на Виткович, вкарал две тройки, Сашо Груев с два бързи пробива и Питър Олисемека, който взе почти всички борби в защита. През втората част добрата игра на домакините продължи и в един момента разликата стигна 20 точки, но последва отпускане и гостите успяха да стопят пасива си на 13 точки на почивката.

В третата четвърт нещата се развиха по подобен начин. Малко повече от 2 минути преди края Академик Бултекс 99 отново направи разлика от 21 точки, но далечната стрелба на гостите потръгна и пловдивският тим имаше аванс от 14 точки преди заключителната част. В нея младият отбор на Академик Сф продължи с агресивната си защита и добрата стрелба от тройката и 7.33 минути преди края стопи разликата на само 6 точки. Тройка с фаул на Бачев и бърза атака на Дайшон Найт обаче отново направи разликата двуцифрена и такава остана тя до края.

Петима играчи на победителите записаха двуцифрен актив: Дайшон Найт с 19, Питър Олисемека с 18 и 17 борби за поредния дабъл-дабъл, Васил Бачев с 15 и Сашо Груев и Младен Виткович с по 12. Николай Грозев бе над всички за гостите с 28 точки, Николов добави 12, Лазаров 11.