Футболен клуб „Ботев“ се включи в инициативата „Мост между културите“, посрещайки на своята спортна база над 30 деца от България и Холандия, участници в ІV-тото издание на международния детски лагер за междурелигиозна толерантност, на който през тази година домакин е град Пловдив.

Представителите на сдружение „Мостове - Източноевропейски форум за диалог“ бяха приети радушно на „Футболен комплекс Ботев 1912“ от директора на „жълто-черната“ школа Ферарио Спасов и селекционера Трифон Пачев.

След кратка разходка из спортното съоръжение гостите се насочиха към големия изкуствен терен, където треньорите в ДЮШ Румен Байрев и Георги Андонов първо им показаха различни футболни упражнения, а по-късно разделиха децата на два отбора за предстоящия мач.

Въпреки топлото време и голямото игрище, момчетата и момичетата в двата отбора показаха завидна издръжливост и желание да изиграят емоционален мач, който завърши при равенство в резултата 2:2.

След края на двубоя гостите бяха наградени с подаръци и клубни сувенири за усилията и желанието, с които играха на терена.

След снимки за спомен от „Ботев“ изпратиха своите гости, които си тръгнаха щастливи и удовлетворени от посещението си в гнездото на „канарчетата“.

В своята 107-годишна история футболен клуб „Ботев“ винаги е бил неизменна част от живота на град Пловдив, а неговата обществена дейност през годините го е превърнала в институция, уважението към която и днес надхвърля рамките на града.