Боят в района на джамията до Халите в София е станал между агитките на Левски и Ботев, научи TrafficNews.bg. В същия район се намира официалният магазин на фен клуба на София Запад.

Левскарите са провокирали конфликта, като са опитали да съблекат тениските на феновете на Ботев. Станал е бой, при пристигането на полицията много от участниците в него са избягали, а задържани са общо 18 души.

Както вече съобщихме, други петима мъже бяха задържани, тъй като са се замервали с камъни преди мача.

При друг инцидент около стадион “Васил Левски” двама фенове на Ботев са пребили 85-годишен човек, след което влезли на стадиона, за да гледат двубоя. Именно там са фиксирани от камери и разпознати след сравнение със снимки от камери на мястото на престъплението.

“Двама фенове на Ботев са нанесли удари на възрастен човек. Задържани са и ще се пледира за средна телесна повреда. Те са в първо районно. Пребили са възрастен човек, набор 34. Това е недопустимо. Фиксирахме ги още на полувремето. Други лица са задържани с опасни предмети и пиротехника”, коментираха от полицията.

Хулигански прояви имаше и след последния съдийски сигнал. Разочаровани от загубата фенове на Ботев започнаха да трошат седалки и да ги хвърля по полицията след края на финала за Купата, завършил 1:0 за Локомотив Пд.

Арестуваните в различните хулигански прояви са общо 40 човека.

Първо сбиване между фенове! 18 души са в арестаЗапалянковци целели с камъни всички покрай себе си

Разочаровани фенове на Ботев започнаха да чупят седалкиХвърлят ги по полицията