Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов изрази недоволството си от съдийството на мача с Левски от Балканската лига, загубен с 67:69 с кош на Веселинов в последната секунда. Гръцките рефери секнаха устрема на пловдивския тим към пълен обрат от 20 точки пасив с неадекватни отсъждания в решаващи моменти от срещата.

Ако трябва да бъда кратък – един кош не ни стигна в края. Проспахме първото полувреме. След почивката показахме това, което искаме да играем, но трудно се стопява такъв голям пасив, коментира Николов. В края е и въпрос на шанс. Слабото начало може да се дължи на много причини. Не се оправдаваме, доволен съм от момчетата, но Шакир Смит е с контузия, Бачев също – два дни не тренира, с травми са и Ваклинов и Илиян Ставрев. Тренировъчният процес бе с 6-7 човека и нямахме възможност да се подготвим както трябва. Стрелбата не ни тръгна, вкараха ни лесни кошове. На полувремето казах на момчетата, че не можем да си позволим да изглеждаме по този начин в нашата зала. Искам да поздравя българските съдии. Защото ако днес е свирено всичко, което е видяно, значи нашите рефери са на много високо ниво, каза още Асен Николов.

Старши треньорът на Левски Титит Папазов пък засипа с комплименти колегата си и отбора на Академик Бултекс 99. Домакините играха слабо в нападение преди почивката и трябваше да вземем по-голям аванс. Играхме добре в тези минути, но не и правилно, каза Тити. Академик Бултекс 99 има едни константни проценти и бе сигурно, че в хода на мача ще ги доближат. На базата, които изиграхме до момента, те играят със самочувствие срещу нас. Успяхме да лимитираме едни от най-добрите нападатели в лигата, каквито са тези на пловдивския тим. Също така Академик играе интересно в защита със смени и на този фон резултатът ме радва. Но изниква въпросът защо след като на полувремето знаем какво ще се случи – допуснахме 3-4 поредни грешки, които свалят разликата от 21 на 8 точки и променят психологията на мача.

В Асен Николов виждам много от себе си – човек, за когото баскетболът е хоби, а не е професия. Другите работят за пари – ние работим за кеф. С него имаме отлична комуникация. Извървяха труден път, с малък бюджет. Миналия сезон абсолютно незаслужено отпаднаха на четвъртфиналите с тройка в последната секунда. Академик Бултекс 99 има потенциал и отлична зала. Искам да играем финал с този отбор в Балканската лига. В мача от НБЛ след 10 дни ще ни бъде още по-трудно, защото те и днес се чувстват победители. За тях Левски не може да ги уплаши, дори да е водил с 20 точки. Ще се опитаме да излезем по-мотивирани и да не се отпускаме, допълни треньорът на сините, който остана верен на себе си и влезе в словесни разправии с фенове на домакините. Те го обвиниха, че е демонстрирал близки отношения с гръцките съдии преди мача.