ЦСКА и Лудогорец ще се срещнат във фактическия финал на календарната година в българския клубен футбол. Двата основни претендента за титлата се срещат в отложен мач от третия кръг на първенството, като в него “червените” са длъжни да спечелят, за да съкратят изоставането си от лидера. Дали това може да се случи? Ако погледнем коефициентите, които дава новият букмейкър алфа уин, шансовете са по-скоро на страната на гостите. Представянето на разградчани като цяло в шампионата показва, че макар и да не блестят с игра, нямат кой знае какви проблеми да взимат мачовете си. 

А отборът на Стойчо Младенов е притиснат до стената, след като взе да греши все по-често. Особено показателен е начинът, по който ЦСКА изпусна трите точки при визитата на Пирин. В Благоевград “армейците” успяха да поведат и вече докосваха победата, преди във втората минута на добавеното време бившият им играч Станислав Манолев да изравни резултата. Това увеличи дистанцията между Лудогорец и ЦСКА на цели 9 точки, след като в същия кръг шампионите надиграха Локомотив София с 4:2. Стойчо Младенов отказа да развее белия флаг, като подсети всички, че отборът му има мач по-малко и че в директния двубой с “орлите” има шанс също да съкрати изоставането. 

“Червените” със сигурност не влизат в двубоя като фаворити 

Напротив шансовете на стадион “Българска армия” няколко дни преди Коледа да спечелят домакините не се оценяват високо от Alphawin. Последната среща между двата конкурента завърши с успех на шампионите. Лудогорец може би не убеди, че е чак толкова по-класен от своя съперник, но със сигурност се показа по-ефективен. И затова отново е смятан за фаворит в дербито. 

Но това не е единствената прогноза, която дава шанс за добра печалба. Всъщност, в Alphawin коефициент за реми е по-изгоден, като е твърде вероятно тази среща да завърши и без победител. В Разград биха били доволни от равенство в Борисовата градина, докато ЦСКА показва слабости при реализиране на създадените ситуации. 

Дербито не предполага висока резултатност 

Виждали сме зрелищни мачове между Лудогорец и ЦСКА, но този на 20 декември може би няма да бъде сред тях. Първо, залогът, както стана ясно, е доста сериозен, а това поне по нашите терени дава приоритет на битката и на стремежа да бъде рушена играта на съперника, като рисковете се свеждат до минимум. Освен това ден преди настъпване на астрономическата зима е напълно вероятно времето да се превърне в основен фактор не само за качеството, но и изобщо за провеждането на срещата. 

Така че прогноза в Alphawin за по-малко от 2,5 гола има своята логика. Такъв залог би трябвало до последно да държи коефициент осезаемо над 1.50, а това е долната граница, за да се класира потребителят за участие в специалната промоция, предвидена от букмейкъра на тема български футбол. 10% кешбек е вариант за тези, които нямат успех с прогнозите, но все пак получават опция да си върнат част от заложените пари благодарение на тази оферта. 

И още едно намигване за мача ЦСКА - Лудогорец. В този мач ще има картони, най-вероятно и за двата отбора. Точното уцелване на техния брой може да донесе вече сериозна възвръщаемост.