Академик показа в Общината купата за второ място в Балканската лига и трофея за третото място от НБЛ. За първи път в клубната си история тимът спечели медал от баскетболното ни първенство. Академик има и квота за ФИБА Европа, но ще трябва да намери финансиране, за да вземе квотата. 

Мачовете в турнира стартират през август. 

Баскетболистите и ръководството бяха посрещнати в Общината от зам.-кмета по спорта Георги Титюков, който прочете поздравителен адрес от кмета Здравко Димитров, който е в болничен. 

Титюков заяви, че Общината е дала 150 000 хил. лева за тима през изминалия сезон, но все още не е ясно колко ще бъдат средствата за новия сезон. 

"Искам да благодаря на президента Васил Врачев и всички, които се трудят в клуба. Всички преживяхме много тежки месеци покрай коронавируса. Имаме страхотна организация и се надявам в бъдеще да надграждаме и да станем все по-добри", заяви старши треньорът Йордан Янков.

"Аз съм тук от първия сезон в НБЛ с леко закъснение от два - три месеца. През тези всички години беше доста трудно и на Васко Врачев като президент и на нас. Бяхме втори в редовния сезон, стигнахме и до четвъртото място. Този сезон се явява като едно добро предложение на всичките тези години. Организацията в клуба и града го заслужава. Надявам се да намерим финансови средства и да участваме във ФИБА Европа ще дадем всичко от себе си, за да участваме. По десетобалната система бих оценил сезона с 8", заяви пред TrafficNews треньорът Йордан Янков.