Общинският съвет гласува финансова помощ от 50 000 лв за волейболната Марица днес, но тези пари са крайно недостатъчни за участието на жълто-сините в групите на Шампионската лига. За това алармираха мениджърът на клуба Борис Халачев и кметът на Пловдив Иван Тотев по време на поредното залесяване в ЖР Тракия, в което се включиха и волейболистките на клуба. Общата необходима сума възлиза на около 150 000 лева, така че трябват още 100 000 при това – до Нова година.

Марица извърши истински подвиг, отстранявайки руския Енисей, и класирайки се за груповата фаза на най-силния клубен турнир. За разлика от  футбола обаче, във волейбола това участие не носи почти никакви финансови дивиденти. Дори напротив – неимоверно натоварва бюджета, поясни Борис Халачев. Изключително сме благодарни на Общината за помощта и подкрепата, които са ни оказвали, но ще ни трябва още помощ, допълни той и заедно с кмета призоваха пловдивския бизнес да откликне и да помогне финансово.

В новосъздаденото бизнессдружение в града се въртят обороти от по 2 милиарда лева, така че фирмите трябва проявят ангажираност, защото спортът е социален феномен, а и тези момичета заслужават подкрепа, каза Иван Тотев. Първото изпитание на Марица от групата в Шампионската лига е срещу силния руски тим на Динамо Казан на 13 декември, сряда от 18.30 часа в Колодрума.