Футболни топ школи от Пловдив и региона, както и стотици граждани се включиха в Деветия мемориален крос "Стефан Попов". Събитието се организира за девета поредна година от Рефан България в памет на създателят на компанията за парфюмерия и козметика г-н Стефан Попов.

В програмата се включиха танцьори от ансамбъл "Тракия и "Комитет по Родолюбие - Пловдив". Първите изнесоха страхотна програма от народни танци, а вторите повдигнаха българския дух като разказаха на по-младите паметни моменти от нашата история, пременени като четници. Специален гост на кроса бе легендарният ни гимнастик Данчо Йовчев, който не отказа снимка с нито едно дете, което пожела да се щракне за спомен с него. Четирикратният световен шампион даде и старта на кроса, в който се включиха над 400 участници.

За съжаление няма как да пропуснем, че за поредна година нито един представител на местната власт под тепетата не уважи прекрасното събитие, което се провежда по традиция на площад Централен, само на около 100 метра от Общината. За сметка на това детски школи (не само футболни) показаха уважение и признателност към един от най-големите спомоществователи на спорта в България - РЕФАН. Школите на Локомотив, Ботев, Пловдив Сити, Пълдин, Хебър Пазарджик, Академия Пловдив, СК по джудо "Арена спорт" и много други се включиха в събитието. На площада със своите син и внуче дойде и легендата на Ботев Пловдив и българския футбол Петър Зехтински.

Всички класирали се от първо до шесто място получиха подаръци от пловдивския козметичен бранд, а след награждаването се проведе и томбола с много награди.

Мемориалният крос е в памет на основателя на REFAN Стефан Попов. Той създава фирмата с амбицията да покори света с магията на българските аромати. Тази негова мечта днес е реалност. Неустоимите ухания на продуктите с марка REFANпостепенно се превръщат в български посланици на красотата, добре познати на пет континента.

Краткият житейския път на Стефан Попов е белязан с трудолюбие, безкрайна любознателност, съпричастност към човешкото страдание и благотворителност. За неговото душевно благородството и хуманни жестове може да се каже много, но най-важното е че те са се превърнали в семейна традиция благодарение на ентусиазма на г-н Ангел Попов, неговият син, известен с многобройните си дарителски инициативи. Той твърде млад приема предизвикателството да менажира и развива елитната козметична компания и едновременно с това се посвещава на благотворителни каузи, воден от убеждението, че те осмислят живота и му придават достойнство. Попов-младши е наследил от баща си и пристрастието към подкрепата на спортни инициативи, които са най-прекият път за укрепване на физическото здраве.