Ботев разгроми за втори път Лудогорец само в рамките на една седмица. В мач-реванш от осминафиналите за Купата на БФС при набор 2002 "канарчетата" се наложиха с 3:0 над разградчани и с общ резултат 7:1 продължават в следващия кръг. Момчетата на Иван Гешев доминираха тотално на изкуствения терен на базата в "Коматево" и напълно заслужено се поздравиха с крайния успех. Мачът бе наблюдаван от националния селекционер Марчо Дафчев.

След първоначален натиск и поредица от статични положения пред вратата на "орлетата", резултатът бе открит в 19-ата минута. Тогава Иво Казаков центрира от свободен удар вляво от вратата на Лудогорец, никой не игра с кълбото и то влетя в мрежата за 1:0. В 36-ата минута шампионите на България удвоиха аванса си. Станислав Шопов изпълни три поредни корнера, като при третия опит Георги Трифонов засече с глава топката в мрежата за 2:0.

Втората част стартира с нов бърз гол за "канарчетата", дошъл в 50-ата минута. Петър Итов пусна отличен извеждащ пас към Георги Трифонов, нападателят овладя и след като надбяга защитник стреля покрай плонжа на вратаря за 3:0.

Така "канарчетата" се класираха за четвъртфиналите, където съперник ще им бъде столичният Левски-Раковски. Първият мач е на 22.11 в София, а реваншът е на 29.11 в Пловдив.