Старши треньорът на Локомотив Александър Тунчев коментира представянето на тима в контролите, очакванията за началото на втория полусезон и селекцията.

"Доволен съм от контролите, ще видим как ще започнем в първенството. Желанието на нашия президент е да налагаме младите и ние се опитваме да интегрираме юношите. Няма какво да се залъгваме обаче, далеко са от това ниво, на което е Локомотив. Никога не е казано, че вратата е затворена за нови футболисти, но не намерихме точните играчи досега, за да ги привлечем. Тежък мач очакваме с Черно море, трудно играем срещу тях", заяви Тунчев след последната контрола на тима през зимната подготовка срещу Хебър, която беше спечелена с 3:1.

Вратарят Мартин Луков, който получи наградата си за най-добър вратар на 2020-а година преди двубоя, също говори след контролата. 

"Това е възнаграждение за моя труд и тази награда е благодарение на моите съотборници. Направихме една добра подготовка. Радвам се, че няма контузени. Не знам с Малембана какво е състоянието, дано е добре. Имаме добри футболисти. Дали сме готови ще си проличи, когато започне първенството. Едно е да играеш контроли, друго е в първенството. На 80% мисля, че сме готови", каза Луков след спаринга с Хебър.