Наставникът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев говори пред Спортал преди дербито с Ботев (Пловдив). Специалистът призна, че настроението при "смърфовете" не е добро, след отпадането от турнира за Купата на България. Бившият национал се надява на победа над "канарчетата", която да даде друг курс на сезона на Локомотив.

- Какво е психологическото и физическото състояние на играчите, два дни след поражението от ЦСКА - София за Купата на България?

- Нормално е настроението да не е добро, след като отпаднахме. Със сигурност малко или много е минорно настроението, но футболистите знаят какъв мач ни предстои. Аз и вчера им казах, че няма време да навеждаме главите надолу и да се вайкаме толкова дълго време. Вече трябва да гледаме към следващия мач.

- Успяхте ли да се запознаете със силните страни и да намерите слаби такива в играта на Ботев?

- Днес и утре ще го направим това нещо. Ще се подготвим по най-добрия начин, за да знаем какво ни очаква.

- Димитър Илиев сподели, че Локомотив трябва да внимава с Тодор Неделев. Само с него ли трябва да се внимавате?

- Наистина Тошко Неделев е много важен футболист за отбора на Ботев, той винаги може да измисли нещо, но все пак Ботев има и други футболисти, на които трябва да обърнем внимание.

- Дербито мач за три или за шест точки е?

- Като цяло това дерби е непредсказуемо, три точки се дават, но с една победа наистина самочувствието доста нараства. Надявам се, че това дерби ще обърне сезона ни в друга посока.

- Очаквахте ли такова силно представяне на Ботев през сезона?

- Не искам да коментирам отбора на Ботев, мога да коментирам само моя отбор. Ботев си има треньор, нека той коментира тяхното представяне.

- Вече наясно ли сте със стартовия състав?

- Горе-долу, да. Имам някаква яснота, но все пак има два дни до дербито, може да се промени нещо в последния момент.

- По какъв начин Локомотив би искал да стигне в Европа?

- Искам Локомотив да не си прави сметки, а да побеждава във всеки мач. Ако това се случва, тогава вече можем да говорим. Ако почнем да правим сметки, знае се, че те почти никога не се получават.

- Един призив към феновете?

- Искам да им благодаря за подкрепата, която ни оказват! В първите мачове бяха нашият 12-и играч, те винаги са ни подкрепяли и знам, че отново ще го направят в събота.