Треньорът на чешкия Словачко Мартин Шведик, който ще е съперник на Локомотив утре във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите, даде онлайн брифинг преди двубоя. 

"Наясно съм със стартовия състав. По отношения на футболистите на Локомотив те имат доста добри и качествени играчи. Не искам да се спирам по отделно на някои от тях. Ще бъде важно за нас да печелим точки и за клубния коефицент за нашата страна Чехия. Това е дебют за нас в евротурнирите и ще искаме да се представим по най-добрия начин. Този първи мач най-вероятно нищо няма да реши. И двата отбора ще внимаваме повече, ще се опознаваме, ще има и голяма борба. За нас е важно да изиграем добре и двата мача. Тези елиминации в две срещи имат своите специфики. Определено това са срещи, в които шансовете на двата отбора са изравнени и няма фаворит. Много е важно как ще подходим и как ще изглеждаме в тези срещи. Може би проблема с новата защита на Локомотив е свързана с липсата на стиковка, но тимът е взел адекватни заместници", заяви Шведик.

На брифинга говори и капитанът Михал Кадлец, който е и звездата на Словачко.

"Целта ни е да постигнем добър резултат в утрешния мач. Това е елиминация в две срещи и ще е важно да сме концентрирани. Излизаме за позитивен резултат и победа. Локомотив е много сериозен отбор, който има силни качества в дефанзивен план и атака. Трябва да внимаваме с тях. Съгласен съм с мнението на нашия треньор, че ще бъде двуостър мач и няма фаворит в него. Който се справи по-добре и в двата мача ще продължи, надявам се това да сме ние", заяви Кадлец.