Локомотив прибави още една хубава победа към актива си през този сезон в родния футболен шампионат. Черно-белите удариха Берое класически с 3:0 и отново са в тройката на класирането, затвърждавайки репутацията си на един от най-стабилно представящите се тимове в шампионата. Футболистите на Локо играха организирано и мотивирано, опитваха се да атакуват бързо и опростено и максимално се възползваха от създадените ситуации - 3 гола от 4 удара в очертанията на вратата. Георги Илиев се отличи с гол и асистенция, другите попадения бяха дело на Карагарен и Ожболт. Това бе първи мач на Локо от началото на сезона без допуснат гол.

Първата опасност бе за домакините и дойде още в 5-тата минута, когато Георги Илиев удари гредата от пряк свободен удар. След това мачът бе равностоен, като двата тима играеха предпазливо, без да рискуват. Постепенно футболистите на Локомотив организираха играта си и започнаха да пресират съперниците си още в половината им, което веднага даде резултат. В 29-тата минута те отнеха една топка при изнасянето, Димитър Илиев бе изведен отдясно, центрира отлично ниско по тревата, Ожболт не можа да засече, но това стори връхлитащият от по-задна позиция Георги Илиев, който откри резултата. 10 минути по-късно при една контраакция Илиев изведе Карагарен отдясно и нападателят с плътен и изключително точен удар прати топката в далечния ъгъл на вратата на Перниш.

След почивката Локо не се върна назад да пази резултата, а продължи да бъде по-активния и организиран тим. След фаул на Георги Илиев отдясно Ангелов едва не си вкара автогол. Последваха добри минути и за Берое, който успя да изнесе играта в по-предни позиции и пропусна ситуации чрез Вандерсон, Бандаловски и Минчев. На тима от Стара Загора не помогна и влизането на легендата на Локо Мартин Камбуров в средата на втората част. До края на мача Локо умело удържа опитите на съперника да се върне в мача и дори вкара трети гол. Ален Ожболт бе изведен отлично от Алмейда сам срещу вратаря и технично копна топката над излезлия Перниш.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ 3:0

1:0 Илиев (29)

2:0 Карагарен (39)

3:0 Ожболт (85)

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 71. Луков, 50. Томашевич, 6. Езе, 5. Малембана, 61. Алмейда, 34. Витанов, 21. Илиев, 10. Умарбаев, 9. Карагарен, 14. Илиев, 12. Ожболт

БЕРОЕ: 12. Перниш, 19. Василев, 4. Алкан, 6. Цветков, 11. Бандаловски, 25. Ангелов, 8. Охене, 10. Вандерсон, 28. Бригидо, 17. Конте, 21. Йосипович