Ръководството на Локомотив Пд отново възропта срещу писания в медиите. В последние ни излязоха публикации, че служители в клуба са неправомерно уволнени и че част от играчите не одобряват тренировъчниех методи на Бруно Акрапович, заради което Паоло Серджо е изпаднал в немилост и ще се разделя с клуба. Шефовете на Локо пуснаха специална декларация, която гласи следното:

Тези дни ставаме свидетели на нова порция системна и манипулативна медийна кампания, която цели дестабилизирането и разединението на клуба ни. За пореден път в публикации под ексклузивни и гръмки заглавия се намесва името на любимия ни отбор. Отново с драматичен сюжет и скалъпени инсинуации, отново с непроверена, едностранчива информация. Информираме широката общественост, че ръководството на ПФК Локомотив Пловдив ще предприеме нужните мерки срещу медии, които системно и целенасочено уронват името и авторитета на Локомотив Пловдив.

По повод вчерашните публикации:

С цел подобряване ефективността на служителите и цялостно оптимизиране на работния процес на ст. Локомотив, ръководството предприе следното:

Завишаване на критериите за работа в ПФК Локомотив Пловдив 1926 АД. Всяка заемана позиция в клуба трябва да отговаря на длъжностната характеристика за дадената професия. Включително владеене на език и компютърна грамотност. С оглед на гореспоменатото, ще се назначат профили, отговарящи на изискванията.

Междувременно Акрапович определи групата за утрешния домакински мач срещу Верея. Двубоят е от 17.30 часа на Лаута и ще се играе при закрити врати заради наказание на черно-белите. Георги Пашов и Янко Ангелов влизат на местата на Дани Кики и Дино Мартинович в сравнение с последния двубой с Витоша. В лагера на отбора отсъстващ е капитана Пламен Крумов, който е болен. Паоло Серджшо отново не е сред избраниците на Акрапович.

Групата на Локомотив:

Илко Пиргов, Мори Диау, Димитър Везалов, Мохамед Муса, Пламен Николов, Асен Георгиев, Архан Исуф, Георги Пашов, Раян Фрикеше, Димитър Велковски, Игор Банович, Ванчо Траянов, Парвизджон Умарбаев, Симеон Райков, Веселин Марчев, Димо Бакалов, Халед Аяри