Локомотив загуби нелепо от Лудогорец в Разград с 1:2 в най-интересния и най-качествения мач в efbet Лига от началото на сезона. Бурно подкрепян цял мач от стотици свои фенове, пловдивският тим не само се държа храбро, но в дълги периоди, особено преди почивката, надиграваше шампиона. Локо поведе с 1:0, но допусна пълен обрат, като вторият гол на орлите стана след груба грешка в отбраната. Малко преди това Диниш Алмейда нацели гредата, а след почивката черно-белите с пълно право претендираха за неотсъдена дузпа за спъване на Томашевич от Сисиньо в пеналта на домакините. Въпреки загубата Локо заслужава овации за играта и поведението си на терена и доказа, че напълно заслужава второто си място в класирането в момента. Шампионите сложиха край на серията на тима на Акрапович от 9 мача без загуба – 9 победи и 2 равни мача.

Локо тотално надигра Лудогорец преди почивката. Черно-белите започнаха отлично и още в 3-тата минута реферите спряха голова атака на Ожболт със спорна засада. Малко след това Георги Илиев пропусна сам срещу вратаря на домакините, който спаси удара му.  В 12-ата минута Ожболт пое топката по дясното крило навлезе към пеналта и подаде на Илиев. Шутът на капитана бе блокиран, но кълбото отново стигна до нападателя, който с техничен удар откри. Само минута по-късно Локомотив можеше да стигне до втори гол, но Карагарен пропусна от отлична позиция в наказателното поле. В 15-тата минута Марселиньо изравни с коварен шут от средна дистанция. В 28-ата след бързо изпълнение на пряк свободен удар отляво Томашевич бе изведен на фланга и върна към връхлитащия Алмейда, който разтресе напречната греда. В 31-та минута Томашевич сгреши фатално пред пеналта на Локо, Лукоки подаде към Кешерю, който му върна и нападателят вкара в опразнената врата.

След почивката Лудогорец повече владееше топката, Локо опитваше контраатаки. В 67-ата минута Лудогорец можеше да стигне до трето попадение, но Петрович се намеси, като отне топката от краката на Лукоки. В ответната атака гостите имаха основателни претенции за дузпа. Томашевич бе препънат от Сисиньо в наказателното поле, но съдията не отсъди нищо. Малко по-късно коварен удар на Ожболт бе избит от Илиев. Вратарят на Локо Мартин Леков спаси голов удар на Лукоки към края на мача. В 84-тата минута Моци вкара гол за Лудогорец, който правилно бе отменен заради засада. Лукоки стреля от двайсетина метра в гредата, Моци изскочи и с добавка прати топката в мрежата. По време на удара на Лукоки обаче пред вратаря на Локо имаше играч на Лудогорец, който бе в засада и пречеше на Луков. С успеха орлите се откъснаха на 9 точки на върха от Локо, който е с точка пред Левски, но сините играят с Царко село утре.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 2:1

0:1 Ожболт (12)

1:1 Марселиньо (15)

2:1 Лукоки (31)

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 21. Григоре, 30. Моци, 4. Сисиньо, 12. Анисе, 25. Баджи, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 28. Кешерю

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 71. Луков, 61. Алмейда, 50. Томашевич, 20. Петрович, 34. Витанов, 21. Илиев, 10. Умарбаев, 7. Цветанов, 9. Карагарен, 14. Илиев, 12. Ожболт

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград

Съдия: Драгомир Драганов