Пловдивската полиция разпространи изявление, в което потвърди, че не е била ангажирана от ФК Локомотив за охраната на мача с ЦСКА вътре на стадиона и заяви, че бързата реакция на силите, разположени около стадиона, е предотвратила по-тежки последствия при мелето между феновете на двубоя Локо – ЦСКА на Лаута. Припомняме, че за реда по трибуните трябваше да се грижи частна охранителна фирма. Ето какво се казва в изявлението на ОДМВР:

В ОДМВР – Пловдив е постъпило официално писмо, че полицията няма да бъде ангажирана с охраната на мача, а ще охранява обществения ред в района около стадиона и подстъпите към него. След възникване на инцидента през първото полувреме на футболната среща между агитки на двата отбора, е подаден сигнал от делегат на БФС и представител на частната охранителна фирма до ръководителите на полицейските сили, разположени в зоната на стадиона.

В резултат на предприетите незабавни действия полицейските служители са овладели ситуацията, сбиването е прекратено и са предотвратени по-тежки последици. Задържани са 11 участници в конфликта, привърженици и на двата футболни отбора. Спрямо тях ще бъде приложена цялата строгост на закона.

Предвид факта, че футболната среща е от категория “рискови”, полицейските сили бяха позиционирани непосредствено до стадиона. Това допринесе за бързата им реакция при овладяване на ситуацията.