Отборите на Локомотив (Пловдив) и Етър (Велико Търново) завършиха наравно 0:0 в контролна среща. Двубоят се състоя на “Арена Симитли”.

В 8-ата минута Локомотив пропиля чудесна възможност да поведе в резултата чрез Бирсент Карагарен. Топката достигна с голяма доза късмет до футболиста на "смърфовете", който фронтално срещу вратата стреля в аут. В 13-ата минута Рейдър трябваше да се намесва след коварен рикошет в крак на защитник. 

В 29-ата минута Умарбаев стреля от фаул към близкия ъгъл. Стражът на Етър се намеси, но топката отскочи неприятно от земята и излезе в ъглов удар. В 32-ата минута Милош Петрович изпревари всички в наказателното поле на Етър, след което стреля с глава, но покрай гредата. Само две минути по-късно Димитър Илиев беше намерен в наказателното поле и стреля силно в близкия ъгъл. Анатоли Господинов обаче бе покрил добре гредата си и отрази удара. 

В 43-ата минута отново Господинов показа класа при нов по-добър удар от фаул на Умарбаев. Топката беше насочена точно под гредата, но вратарят на Етър внимаваше. 

През второто полувреме в игра се появи нападателят Георги Минчев. Именно с него бе свързано първото положение за гол в полза на Локомотив през втората част. В 55-ата минута той шутира силно, но вратарят на Етър отрази удара му. В 79-ата минута удар от далечна дистанция на футболист на Локомотив мина покрай десния страничен стълб. 

В последната минута на редовното време Георги Минчев нанесе удар с глава от близко растояние. Нападателят обаче нямаше късмет и изстрелът му излезе в аут, обобщиха от sportal.bg.