Отборът на Локомотив Пд е шампион в efbet Лига по получени и реализирани дузпи. Това показва изследването на една от най-големите платформи за спортна статистика - InStat, цитирано от sportal.bg.

Родните рефери са отсъдили общо 41 дузпи в елитното ни първенство, от които реализираните са 33. Абсолютен лидер е Локомотив Пловдив с 6 дузпи, като всички от тях са реализирани. Също 6 дузпи е получил и отборът на Черно море, но варненци вкараха само 3 от тях. Още по-любопитното е, че за Локомотив всички 6 дузпи са изпълнени и вкарани от един човек - капитана Димитър Илиев.

Колкото до изпълненията му през настоящия сезон, Димитър Илиев бие винаги ниско. Четири от дузпите той вкарва в негово ляво, а две са реализирани в десния ъгъл. На дъното на класацията са 5 отбора, които са получили право да изпълнят само по една дузпа, но са я вкарали. Това са Ботев Пд, Левски, ЦСКА-София, Царско село и Дунав. Единственият тим, който не извършил нарушение в своето наказателно поле, е Левски. Срещу Локо Пд са отсъдени 4 дузпи, от които реализирани са 3. Абсолютно същата е статистиката и при Ботев Пд.