Локомотив победи като гост с 3:1 Етър в среща от шестия кръг в елита. Мачът беше под въпрос, защото играчите на домакините бяха карантинирани, но от РЗИ Велико Търново отмениха карантината и 12 играчи от първия отбор, които не бяха с положителни тестове участваха в двубоя. Локомотив спечели след попадения на Димитър Илиев, Динис Алмейда и Георги Минчев, а за Етър попадение вкара Преслав Боруков.

В 15-та минута Преслав Боруков беше изведен добре, а Луков тръгна да скъсява ъгъла и принуди нападателя на стреля веднага и ударът му беше неточен. В 19-та минута Локомотив уцели греда. Митко Илиев изведе по чудесен начин Георги Минчев, чийто удар срещна гредата. В 25-та минута Локомотив излезе напред в резултата. Умарбаев центрира, Илиев засече с глава, но ударът му беше избит от Господинов при добавката капитанът на пловдивчани не сбърка за 0:1. В 32-та минута Илиев опита да копне топката и да прехвърли вратаря на Етър, но топката премина над вратата. В 33-та минута Етър изравни, Стелиян Добрев отне от Цветанов и проби до наказателното поле, където пусна към Боруков и той реализира отблизо за 1:1. В последните секунди на добавеното време Локо отново излезе напред в резултата. Умарбаев центрира от корнер, Алмейда засече с глава за 1:2. 

В началото на втората част удар на Илич беше спасен от Господинов. В 74-та минута центриране от Огнянов беше засечено с глава от Боруков, но изстрелът премина над вратата. В 78-та минута за втори жълт картон беше изгонен Антон Огнянов и домакините доиграха двубоя с 10 човека. Само две минути по-късно и Локо остана с 10 души. Влезлият като смяна в 81-та минута Пулиезе получи втори жълт картон и така двата отбора доиграха срещата с човек по-малко. Милчо Ангелов от точката на дузпата стреля от воле, но Луков успя да спаси. В 85-та минута Локомотив реши двубоя. Салинас се измъкна добре и подаде по земя към Георги Минчев, който отблизо не сгреши и вкара за крайното 1:3. 

С победата Локомотив събра 12 точки и излезе на третото място, а Етър е на последното място без точка. 

Следващата неделя Локомотив приема ЦСКА-София.

Етър: Анатоли Господинов, Георги Купенов, Мариян Иванов, Кольо Станев, Иван Скерлев, Милчо Ангелов, Свилен Щерев (Свилен Щерев 74 мин.), Преслав Боруков, Яни Пехливанов, Стелиян Добрев, Антон Огнянов

Локомотив: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Динис Алмейда, Петър Витанов, Парвизджон Умарбаев (Лукас Салинас 46 мин.), Кристиан Илич (Валентино Пулиезе 61 мин.), Момчил Цветанов, Николай Николаев (Бирсент Карагарен 46 мин.), Георги Минчев (Анте Аралица 88 мин.), Димитър Илиев (Кенан Муслимович 88 мин.)