Локомотив Пловдив ще направи технически проект за ст. „Локомотив” и тогава ще го внесе в Общината. Това стана ясно след срещата между градските власти и ръководството на тима.   В сградата на пл. „Стефан Стамболов” 1 дойдоха проектанта на стадиона арх. Христо  Пелтеков  и юристът Иво Стойчев.

Стана ясно, че технически проект има само за трибуна „Бесика”, а за останалата част на стадиона има идеен проект. От Община Пловдив посъветваха проектната да направят технически проект, който да внесат в администрацията. Ако бъде даден идеен проект на Общината, то тя трябва да пусне обществена поръчка, което ще забави още повече реконструкцията. Ново КСС трябва да се направи и на проекта за трибуната.

Според арх. Пелтеков тези 12 милионна лева няма да стигнат за целия стадион, но той ще се прави на етапи. Бе обсъдена и темата за базата на Локомотив в район „Тракия”. Вариантите са два, а именно клубът да я вземе под наем или на концесия. При първия случай клубът ще вземе терена за 30 години, а при втория за 35.