Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски коментира вчерашните събития в българския футбол. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и националния отбор Димитър Бербатов организира алтернативен конгрес на БФС, на който беше избран за президент.

В същото време от ръководената от Борислав Михайлов централа определиха събитието като “фарс”.

“Промяната в българския футбол зависи от тези, които си влагаме парите в него. Ако аз и моите колеги си подредим нещата, ще започне да се случва това, което искаме.

Нито Батето, нито Боби Михайлов, а камо ли пък Бербатов могат да направят нещо, за да се стигне до решителна промяна. Тя ще се случи освен всичко друго с обединение, а не с разединение.

На фона на случващото се в света мога да кажа, че аз подготвям една ракета “Обединител” за българския футбол. Нека летят само ракети като моите, които вършат добро за хората”, коментира Крушарски пред “Мач Телеграф”.

Крушарски обясни и защо не се появява често на мачове на Локо.

“Имам работа за вършене и задачи за решаване. Аз се боря за подобряване на климата. Трябва за осигурим на футболистите по-добро време, да им бъде по-топличко, да не ги вали, терените да са хубави. Оплакваха се и от подготовката, затова сега съм им поръчал и килими. В Чипровци ги правят”, завърши в типичния си стил Крушарски.