Феновете на Локомотив днес отидоха до Общината с искане за оттегляне на точката за Колежа на предстоящата сесия на Общинския съвет. След срещата с кмета Здравко Димитров стана ясно, че в понеделник ще има нова такава между феновете на Локомотив, на която ще присъстват и феновете на "канарчетата".

От Локомотив очакват и КСС за централната трибуна на стадиона и вертикалната планировка, което трябва да излезе до дни, след което ще стане ясно и колко ще е сумата, която ще трябва за завършването на стадиона. Шефът на фенклуба на Локомотив - Атанас Нейков коментира и пред TrafficNews ситуацията:

"Фенклубът на Локомотив и цялата черно-бяла общност работи за това да бъде завършен стадион "Локомотив" и целият комплекс, като придобие европейски вид. Стадионът ще има четвърта категория от УЕФА. Ние сме много близо до постигането на тази цел. Към момента се изготвя технически проект за централната трибуна и вертикалната планировка на стадиона. В рамките на февруари ще излязат и сметките по тях и ще сме напълно наясно колко ще струва целият стадион. Нещото,  заради което бяхме днес пред Общината е поредното безумие и бомба, която е заложена в град Пловдив и отново заложници са двата спортни обекта - стадион Локомотив и стадион Ботев. Ние бяхме там да искаме да се направи одити и за двата стадиона. Искаме да се покаже как трябва да се работи и чак тогава да се отпускат пари. Не е нормално след всичките изнесени данни от феновете на Ботев за проблемите в строителството отново да се отпуснат едни пари без да се направят съответните проверки. На база разговорите ни днес господин Димитров заяви, че ще отмени своето предложение за отпускане на средства за стадион Ботев. На срещата в понеделник ще започне разговори с феновете на Ботев. Доколкото разбираме те не искат пари, а да се направи проверка и да се види какво е състоянието до момента на техния стадион. Ние искаме същото и да се направят проверки на стадионите. Тогава ще стане ясно и колко пари са нужни за завършването на стадионите и тогава заедно да поискаме нужните средства за завършването на тези обекти. Още от самото начало ние искаме равнопоставеност. Продължаваме и до последно ще настояваме това да се случи по този начин. Когато има финансиране за едните, да има финансиране и за другите. Нека всички феновете на Локомотив бъде на предстоящата сесия на Общинския съвет следващата седмица и да проследим какви решения ще вземе ОС, заяви пред TrafficNews шефът на фенклуба на Локомотив - Атанас Нейков. 

Синът на легендата на Локомотив Аян Садъков - Ерол също коментира ситуацията.  

"Срещнахме се в Общината с господин Димитров, Райчев и Родопски. Срещата премина в нормален тон и нямаше напрежение. Имахме въпроси, на които искахме конкретни отговори. Единият от въпросите беше кога ще ни се върнат - 2 млн. лева, които ни бяха взети от Общината. Имаме уверение, че тези пари ще ни бъдат върнати. Второто искане, което имахме е да се оттегли точката за Колежа от Общинския съвет. Ние не искаме не искаме да не се построи техния стадион. Ние искаме да се построят и двата стадиона. Нека да има равнопоставеност. Нашето искане е да се изтегли точката, да се изчака да излезе КСС за довършването на стадион Локомотив и след това в една сесия в едно искане да се гласуват парите за двата стадиона. Искаме да има равнопоставеност. Все още нямаме яснота какво ще се дискутира на срещата в понеделник между нас, феновете на Ботев и кмета. Най-вероятно ще е изтегляне на точката. Дали ще е на извънредна или редовна сесия искаме да се гласуват парите в една точка. Искаме да има равенство в този град. Както Ботев излиза на протест,  така ще излезе и на Локомотив. КСС на Локомотив ще излезе до 10 дни. Не е проблем да се изчака две седмици. Ние искаме да се завърши стадион Локомотив с вертикалната планировка. Нека да се завършат и двата стадиона", заяви Садъков.