Звездата на Лудогорец - Вирджил Мисиджан, е осъден на първа инстанция на 4 месеца затвор ефективно, съобщават медиите в Холандия. Още два месеца са прибавени към присъдата, но условно. Мисиджан изрита 68-годишен мъж в Розендал на 5 януари при спор за паркиране. Мъжът е с двойна фрактура на глезена и извадено рамо.

Според съдията в Бреда точно защото е футболист, Мисиджан е трябвало да осъзнае, че с ритниците си може да увреди жестоко жертвата. Адвокатът на играча веднага обяви, че ще обжалва присъдата, защото е прекалено сурова. Защитата твърди, че той е бил обиден на расистка основа преди да нанесе ударите.

От Лудогорец побързаха да излязат с уточнение, че присъдата не е окончателна, тъй като ще бъде обжалвана: По повод тиражираните информации относно процеса срещу футболиста на ПФК Лудогорец Върджил Мисиджан напомняме, че производството все още не е приключило с влязъл в сила акт на компетентния орган. В тази връзка, всякакви интерпретации и оценки са некоректни и прибързани. Следва да се има предвид и презумцията за невиновност, съгласно която всеки е невинен до доказване на противното с влязла в сила присъда. В този смисъл  призовавамe да се изчака окончателното решение на всички инстанции по случая преди да се правят каквито и да било оценки, съждения и коментари.

Върджил Мисиджан също направи кратък коментар по случая: Не приемам решението на съда от вчера. Отиваме на по-висока инстанция и очакваме окончателното решение. Дотогава съм фокусиран на 100 процента с професионалните ми задължения във футбола.