Кандидатите за титлата във Висшата лига Манчестър Сити и Ливърпул сътвориха чаканото зрелище, но то завърши без победител и завърши 2:2 в Манчестър.

Сити откри в 5-та минута, когато Де Бройне стреля от дистанция, получи се рикошет в Матип и топката се удари и в гредата преди да влети в мрежата на Алисон.

Отговорът на Ливърпул не закъсня и в 13-та минута гостите изравниха. Робъртсън центрира към далечната греда, където Александър-Арнолд с едно докосване върна към Жота, който стреля по земя. Топката мина под плонжа на Едерсон за 1:1.

В 37-та минута Матип изчисти с глава центриране от корнер, след което Кансело изведе с диагонален пас Жезус, който майсторски стреля покарай Алисон до далечната греда. Засадата бе покрита от крака на Матип, което означаваше втори гол за домакините. 

В 46-та минута Ливърпул изравни - Салах изведе по прекрасен начин Мане зад гърба на Уокър. Сенегалецът се възползва и прати топката в горния ъгъл за 2:2.

Така драмата за титлата остава, след като в директните мачове има абсолютно равенството, защото и първият мач в Ливърпул завърши 2:2. 

Сити е на върха със 74 точки, а Ливърпул е втори със 73 точки шест кръга преди края на шампионата.