Реал Мадрид спечели уникално зрелище срещу Барселона в Ел Класико в Мадрид с 3:2. Този успех реално подпечата титлата в Ла Лига за Реал.

В 6-та минутa Барселона откри резултата, след като Рафиня центрира от корнер, а Андреас Кристенсен засече с глава за 0:1. 

В 18-та минута Реал успя да изравни резултата, след като Лукас Васкес беше фаулиран от Кубарси, а Винисус не сгреши от бялата точка за 1:1.

В 69-та минута Барселона вкара, след като Ямал центрира опасно, а Лунин изби, но топката отиде право при Фермин Лопес, който не сгреши отблизо и пак изведе Барса напред в резултата - 1:2.

В 73-та минута Реал изравни, след като Винисиус центрира, а Лукас Васкес засече от границата на вратарското поле за 2:2.

В първата минута от добавеното време Белингам донесе ценната победа на Реал. Лукас Васкес пусна в пеналта и топката достигна до Белингам, който реализира за 3:2. 

С победата Реал Мадрид вече води с цели 11 точки пред Барселона и реално тимът е шампион и единствено трябва да стане и практика такъв. Сметките показват, че две победи може да направят мадричани шампиони и математически.